BABY

5 tips bij buikkrampen van je baby

buikkramp

Al mijn kinderen hebben enorm last gehad van buikkrampen. Bij mijn eerste was het in het begin zoeken waarom hij zo huilde. Waren het buikkrampen, had hij honger, was hij moe? Toen we eenmaal doorhadden dat het die vreselijke buikrampjes waren, hebben we van alles geprobeerd. Je bent ten einde raad als je kleintje zo hard huilt en je niet weet wat je kan doen om dit te verhelpen. Machteloos voel je je.

Elk middeltje wat zogenaamd tegen buikkrampen zou werken, hebben we gekocht. Het hielp allemaal niet. Wat wordt daar veel geld aan verdiend, zeg. Een beetje radeloze ouders voor de gek houden met niet werkende middeltjes. Zo jammer dit. We probeerden andere flessen. Inmiddels konden we zelf een winkel met flessen beginnen. Ik masseerde zachtjes in een ronde beweging over zijn buikje. Probeer maar een hard huilende baby een massage te geven. Missie kansloos.

Het feit is dat baby’s tot drie maanden last zullen hebben van buikkrampen. Het gehele darmstelsel van een baby is nog niet ontwikkeld bij de geboorte en zal op z’n plek moeten komen. De ene baby heeft er wat meer last van, dan de ander (waar dat dan aan ligt, geen idee). Dat het voor de drie maanden volledig verdwijnt, is waarschijnlijk onmogelijk, maar wellicht heb je wat aan deze tips om het voor je baby en jezelf dragelijker te maken.

Na drie kindjes met buikkrampen zijn dit mijn tips die bij ons goed werkte:
1. Probeer de buikkramp huiltjes te herkennen
Als je baby schopt met zijn beentjes, het buikje hard aanvoelt, zicht overstrekt en met de armpjes zwaait, dan weet je dat het buikkrampen zijn.

2. Zorg dat je baby niet teveel huilt
Tijdens het huilen krijgen ze veel lucht binnen, wat weer extra buikkrampjes kan veroorzaken

3. Draag je baby op je onderarm
Hierdoor komt er een beetje druk op het buikje wat de lucht in de darmpjes eruit drukt.

4. Buig de knietjes van de baby en maak draaibewegingen met de klok mee
Je zult zien (of eerder horen) dat er scheetjes uitkomen. Lucht letterlijk op.

5. Houd de baby dicht tegen je aan

Dit heeft altijd het beste bij ons gewerkt, is de baby bij je te houden. Zijn/haar buikje tegen die van jou. De warmte, geborgenheid en geur van de moeder of vader werkt altijd rustgevend. Dit was verreweg altijd de beste remedie tijdens de buikkrampen.

Het huilen van de baby tijdens de buikkrampen kan erg slopend zijn. Zeker als je ook nog slapeloze nachten hebt en de baby ook in de nacht last heeft van krampen. Je bent gelukkig niet de enige en je moet een beetje geduld hebben, maar uiteindelijk gaat het echt over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge