FOOD

RECEPT: Paasslof

paasslof

Wil je ook mooi en super lekker taartje maken voor Pasen? Dan is deze Paasslof een echte aanrader. Het lijkt moeilijker dan het is. Voor een slof heb je een sloffenring nodig, zodat ze deze mooie vorm krijgen. Met dit recept kun je twee sloffen bodems maken. Dus als je er maar één wilt, dan halveer je alles. Een slof is ongeveer voor ca. 6/8 personen.

Wat heb je nodig voor twee sloffen?
• 175 gram suiker
• 175 gram boter
• 275 gram zelfrijzend bakmeel
• Ei
• Rasp van een halve limoen
• Snufje zout
• Spijs

Voor de topping
• 250 ml slagroom
• 125 ml mascarpone
• 100 gram poedersuiker
• Vanillestokje
• Witte chocolade
• Aantal hazelnootjes
• Aantal paaseitjes

Mix de suiker, boter, ei en snuf zout door elkaar. Voeg daaraan de zelfrijzend bakmeel en limoenrasp toe. Wikkel het deeg in een stuk folie en doe dit minimaal een uur in de koelkast. Haal het deeg na een uur eruit en rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm. Plaats de sloffenring op het deeg en snijd deze uit. Zorg de je de zijkanten van de ring insmeert met boter, zodat je dit na het bakken makkelijk kan verwijderen.

Voeg in het midden van de bodem de spijs. Laat aan de zijkanten een stukje vrij. Plaats de bodem in de oven op 180 graden voor ca. 30 minuten. Haal de bodems uit de oven en laat deze goed afkoelen voordat je de topping erop doet.

Op de bodem smeer je een mengsel van mascarpone, vanille en de helft van de poedersuiker uit. Dit is maar een dun laagje.

Daarop plaats je toefjes verse slagroom. Aan de slagroom voeg je de andere helft van de poedersuiker toe. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe dit in een puntzakje. En maak een aantal streepjes op de taart. Rooster de hazelnoten even in een koekenpan of oven en strooi dit op de taart. Plaats de chocolade eitjes en je hebt een prachtige Paasslof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge